Blog

Het is een heftige tijd waar we in leven. Al een aantal weken brengen we veel meer tijd thuis door dan we gewend zijn. Sociale gelegenheden die zo een belangrijk onderdeel vormen van ons leven zijn weggevallen en we hebben er de nodige moeite mee. Wat laat je in deze situatie beter voelen dan lekker eten vol met suikers en vetten? Een stuk taart, gebak of chocolade, het gaat er allemaal wel in! Vaak wordt het ook niet bij een klein beetje gelaten. Later op de weegschaal krijgen we er spijt van, maar waarom doen we het dan toch?

Van huis uit leren we dat groente gezond is. Je zult niemand horen ontkennen dat het eten van groente belangrijk is voor de gezondheid. Toch eten we het door onze huidige voedingsgewoonten vaak onvoldoende. Door gebrek aan tijd kiezen we voor de makkelijke hap en groente is daar zelden een onderdeel van. Hoe onmisbaar is groente nou eigenlijk als onderdeel van de dagelijkse voeding?

Tegenwoordig hebben we niet altijd evenveel tijd om uitgebreid te sporten. Werk, familie en sociale verplichtingen nemen het grootste deel van onze tijd in. Voldoende beweging is echter belangrijk voor een gezonde lichaam en geest. Wandelen biedt gelukkig de uitkomst!

We kennen het allemaal wel. In de winter voel je je vaak vermoeid en neerslachtig. Ook heb je meer behoefte aan slaap, je blijft het liefst lekker onder de warme dekens liggen. Daar komt nog bij dat de drang om je over te geven aan ongezonde snacks toeneemt. Het is moeilijk om in deze maanden niet aan te komen. Maar wat is hier eigenlijk de oorzaak van?

Slaap is essentieel voor het goed functioneren van lichaam en geest. Een goede en regelmatige nachtrust speelt door onder andere de hormoonproductie ook een belangrijke rol in het afvallen en gewichtsbehoud.

Tijdens het Slimjoy dieet heb je een ruime keuze aan gezonde en lekkere voeding dat bijdraagt aan het afvallen. Toch kan de aanwezigheid van ongezonde snacks het je soms moeilijk maken.

Wanneer je begint aan het Slimjoy programma heb je uiteraard een einddoel dat je wilt bereiken; Je streefgewicht. Het is voor je motivatie belangrijk om ook korte termijn doelen te stellen die je makkelijk en snel kunt bereiken.